NLFs tradisjonelle transportseminar på Kiel-ferja fant sted i helga som var. Det årlige seminaret arrangereres av faggruppene for distribusjon og langtransport, trekking og termo og er åpent for alle NLFs medlemmer.

Nye fasiliteter, god mat, frisk frukt og god kaffe (!), kort vei til konferanserom og møterom samt velutstyrte lugarer – alt dette er med på å lage fine rammer for et vellykket seminar.

Det faglige innholdet startet allerede kl. 11 fredag. Temaer var:

  • Fremkommelighet
  • Miljøutfordringer
  • Arbeidsgivers ansvar
  • Farlig gods (ADR)

Både interne og eksterne forelesere sto for den faglige tyngden, og det var godt engasjement etter hver forelesning.

Kiel+1.JPG
Administrerende direktør Geir A. Mo innledet gruppearbeidet lørdag.
Foto: Kari Brun Ågotnes

Lørdag var det en to timers seanse med gruppearbeid. Her ble medlemmene delt inn i grupper på tvers av regioner og bedt om å komme med innspill og ideer til NLFs videre arbeid. Det ble avsluttet med en kort gjennomgang fra noen av gruppelederne på de ulike innspillene. Gruppenes tilbakemeldinger tas med tilbake til NLFs hverdag på hovedkontoret, og skal omsettes i konkrete tiltak der.

Kiel+2.JPG
Tilbakemeldingene etter gruppearbeidet tas med tilbake til administrasonen, og skal omsettes i konkrete tiltak.
Foto: Kari Brun Ågotnes

Men; Kielseminaret er jo også en sosial happening, og flere hadde følge med på turen. Både fredag og lørdag var det felles middager med god mat og en meget god tone. På lørdag var det i tillegg flere som var i land i Kiel og fikk både handlet litt og besøkt andre sosiale samlingspunkter.

Kiel+4.JPG
Det ble også tid til sosialt samvær med felles middager.
Foto: Kari Brun Ågotnes

Det ble en flott tur med fine forhold på sjøen, med rom for kompetanseheving og tid til å møte både gamle kjente og nye ansikter.

Takk til Ellen Jensen, Jan-Terje Mentzoni og Erik Rynning for et godt planlagt og vel gjennomført program og opplegg! Et mer fyldig referat vil komme i BNT nr 2/2013.