Arbeidstakerne mener at kr 2,15 skal legges på satsen for produktiv tid, mens NLF er av den oppfatning at den må omregnes slik at lønnsøkningen blir prosentvis den samme for langtransportsjåførene som for de som kjører nærtransport/distribusjon.

Det er enighet om et generelt tillegg på 0,75 kroner. Minstelønnssatser, normallønnssatser og personlige lønninger skal forhøyes med disse tilleggene, med mindre annet er avtalt mellom partene.

I tillegg er det enighet om ytterligere 1,40 kroner i lavlønnstillegg. Det innebærer at alle som er omfattet av Godsoverenskomsten skal ha et tillegg på kr 2,15 pr. time.

Dette er den samme avtalen som er fremforhandlet mellom NHO og NTF/YTF. Det pågår imidlertid en tvistesak om hvordan timetillegget skal beregnes for de som er omfattet av langtransportavtalen. NLF er blitt enige om at vi vil rette oss etter resultatet i denne saken. Dersom tvisteløsningen i saken mellom NHO Transport og NTF/YTF fører til et annet resultat, kan det derfor bli aktuelt å foreta et etteroppgjør i tråd med endringen, når det gjelder langtransport.

Dette gir derfor følgende satser:

Minstelønnssatser sjåfører distribusjon-/nærtransport, del III, B § 2:

  • 0-3 år kr 24 868,91
  • 3-6 år kr 25 357,91
  • 6 år+ kr 25 846,91

Sjåfører langtransport, del III, B, § 2.2.

  • Aktiv tid: kr 91,26 pr. time
  • Passiv tid: kr 41,07 pr. time

For Miljøoverenskomsten gjelder følgende:
§ 2.2.1. Minstelønnssatsen er nå kr 24 572,25 pr. mnd.

Oppgjøret ble vedtatt 28. juni 2013. Det skal ikke foretas omregning og etterbetaling av overtids-/skifttillegg mv. for arbeid som er utført før vedtakelsen av oppgjøret. Lønnsforhøyelsen skal heller ikke gjøres gjeldende for arbeidstakere som har sluttet før vedtakelsesdatoen.

Dersom det skulle være behov for avklaringer eller ytterligere spørsmål knyttet til oversendelsen, kan disse rettes til Robert Aksnes 22 03 32 00, eller ra@lastebil.no